De voordelen van een HR ketel

De voordelen van een HR ketel worden eigenlijk meteen uit de naam al duidelijk. HR staat namelijk voor hoog rendement. Het rendement waarmee deze ketels een woning kunnen verwarmen is dan ook veel hoger dan CV ketels die niet van deze techniek gebruikmaken. De laatste jaren is flinke vooruitgang geboekt op het gebied van het benodigde gasverbruik voor het verwarmen van een woning. De grootste sprong hiermee is duidelijk gemaakt met de introductie van de HR ketels. Een populaire ketel is de Remeha Calenta, de ketel kun je hier aanschaffen of meer informatie over vinden. Natuurlijk zijn er nog veel meer andere interessante HR ketels beschikbaar die u op de lange termijn veel energiekosten kunnen uitsparen.

Hoog rendementsketel

co2 uitstootDe voordelen van een HR ketel, oftewel hoog rendementsketel, zijn natuurlijk de besparingen die je hiermee kunt realiseren. Door het hogere rendement van de ketel verbruikt deze namelijk veel minder gas bij het verwarmen van een woning. Dit heet een besparing van gas als gevolg, maar ook een besparing van geld doordat de maandelijkse energierekening een stuk lager uitvalt dan deze voorheen was. Als laatste bespaar je ook op de uitstoot van CO2 en hiermee draag je bij aan een beter milieu.

Beter comfort door meer vermogen

Naast de vele besparingen die een HR ketel kan realiseren zorgt deze grotere effectiviteit waarmee de ketel zijn werk doet ook voor meer comfort. De ketels hebben hierdoor namelijk ook meer vermogen en zorgen er zodoende voor dat een woning en het water uit de douche of kraan veel sneller verwarmd kan worden. De Avanta 28C is een ketel die over het algemeen voldoende is voor een gemiddelde woning. Het gevolg is dat je niet meer lang hoeft te wachten totdat het water van de douche de gewenste temperatuur heeft bereikt of de woning is verwarmd in de ochtend.