Welke autoverzekering beste uit de test

Je auto wil je natuurlijk goed verzekerd hebben, zeker als je een nieuwe auto koopt. Maar hoe weet je nu wat een goede verzekering is? En welke autoverzekering komt het beste uit de test? Dat heeft de Consumentenbond voor je uitgezocht!

Voor iedereen anders

De beste autoverzekering is voor iedereen en elke auto anders. De ene persoon is 19 en koopt een tweedehands auto, de ander is 49 en koopt een gloednieuwe bolide. Verzekeraars baseren de premie onder meer op basis de gegevens van de auto, je leeftijd, postcode en huisnummer en natuurlijk het aantal schadevrije jaren dat je hebt opgebouwd. De premie die je buurman voor zijn auto betaalt kan dus volledig verschillen van jouw premie.

Maar als je een kijkje neemt bij de Consumentenbond zie je dat ze zo veel mogelijk verzekeraars in de test hebben meegenomen. De basisverzekeringen WA, WA plus en Allrisk zijn hierbij vergeleken op kwaliteit van de voorwaarden en de premie.  Hierdoor krijg je een goed beeld van welke autoverzekering beste uit de test komt.

Jaarlijks verzekering checken

Als je slim bent vergelijk je niet alleen bij aanschaf van een andere auto de verzekeringen, maar zorg je dat je jaarlijks even een check doet. Voorwaarden en premies wijzigen elk jaar, waardoor je volgend jaar bij een andere maatschappij beter uit kunt zijn. En aangezien autoverzekeringen met een jaarcontract werken, kun je vrij eenvoudig overstappen van de ene verzekeraar naar de andere.

Kies je dus voor een autoverzekering die als beste uit de test komt, dan heb je sowieso een goede verzekering, maar misschien kun je in jouw situatie beter voor de nummer 2 of 3 kiezen. Vergelijk dus altijd een paar verzekeringen voordat je een beslissing neemt.