Wie spreekt voice-overs voor Hart van Nederland in?

De voice-over van het populaire SBS6 programma Hart van Nederland is dagelijks in het nieuwsprogramma te horen. Geen verrassing daarom dat vele Nederlanders zich afvragen wie de voice-over van Hart van Nederland is. Tijd om dit mysterie te ontrafelen.

Sinds 1995 Hart van Nederland voice-over

De voice-overs van Hart van Nederland worden ingesproken door de bekende stemacteur Arno Lubbinge. Een fijne, betrouwbare en neutrale stem waardoor je extra fijn naar het dagelijkste nieuwsprogramma kijkt. Een groentje is hij zeker niet aangezien hij al sinds 1995 de voice-over van Hart van Nederland is.

Populair SBS6 programma

Het programma Hart van Nederland is sinds de eerste dag van het bestaan van SBS6 op de Nederlandse televisie te zien. Het nieuwsprogramma was een idee van de oud-directeur van SBS6 die luistert naar de naam Fons van Westerloo. Het nieuwsprogramma is herkenbaar door zich behoorlijk van andere nieuwsprogramma’s te onderscheiden. Denk aan het verslaan van regionaal en lokaal nieuws op de landelijke televisie. Het brengt de regio landelijk op de televisie bij SBS.

Bekende voice-over geluid

Leuk feitje om te weten is dat Hart van Nederland bedacht is door budgettaire uitdagingen. Er was namelijk geen geld om een duur nieuwsprogramma te maken zoals het commerciele RTL Nieuws op RTL 4. Daardoor is men gaan kijken of men wellicht met regionale content een landelijk nieuwsprogramma kon maken, wat dus enorm goed gelukt is. De voice-over van Hart van Nederland maakt met zijn bekende voice-over geluid de herkenbaarheid van het nieuwsprogramma op SBS compleet.

Hoe word je voice-over in Nederland?

Het is een veelgestelde vraag hoe men nou voice-over worden kan in Nederland. Deze vraag is nog niet zo makkelijk te beantwoorden, anders dan: doe een cursus leren stemacteren bij een stemmenbureau. De meeste stemacteurs en voice-overs leren het beroep echter gewoon in de praktijk, bijvoorbeeld bij een lokaal of regionaal tv station of door een voice-over voor een Youtube kanaal in te spreken. Wie creatief is en een goede stemacteur wordt, breekt vanzelf door, zo is vaak het gezegde in de Nederlandse voice-over wereld.