Startende ondernemers doen boekhouding vaak zelf, een slim idee?

Een eigen bedrijf starten is voor veel mensen de ultieme droom. Niet zo vreemd natuurlijk, want een eigen bedrijf geeft vrijheid en de mogelijkheid om veel centjes te verdienen. Sommige mensen vinden het nalaten van een organisatie ook erg belangrijk. Als startende ondernemer heb je tegenwoordig veel minder nodig dan vroeger het geval was. Met wat spaargeld en een goed idee kun je tegenwoordig echt iets leuks beginnen.

Internet

Het internet maakt dit tegenwoordig goed mogelijk. Bij de bedrijfsvoering hoort zeker in het begin ook de boekhouding bijwerken. Vaak doen ondernemer dit in de beginfase helemaal zelf. Met een app op de iPhone is het makkelijk om dit te doen. Ondernemers zien vaak door de bomen het bos niet meer op dit gebied als ze geen ervaring hebben met boekhoudig. Ze kiezen dan bijvoorbeeld voor een boekhouder veenendaal of ergens anders in de regio Het is niet moeilijk, maar sommige mensen hebben er nu eenmaal niet zoveel mee. Toch is het ontzettend belangrijk. Het is waarschijnlijk niet leuk, maar u heeft dit inzicht nodig. U weet dan wat er speelt in uw bedrijf.

Tijd beter te besteden dan administratie doen?

U weet hoeveel geld er in komt, van die u nog facturen tegoed heeft en wanneer er betaald moet zijn. Mocht u hier niet geen omkijken naar willen hebben kunt u de werkzaamheden natuurlijk ook uitbesteden. Ook als u daarvoor kiest, is het van belang om uw financiële status te weten. Startende ondernemers doen het vaak zelf, maar als het bedrijf groeit is het echt slim om dit gewoon uit te besteden. Uw tijd als ondernemer is veel beter besteed aan het groeien van uw bedrijf, niet het invoeren van bonnentjes in uw administratie. Zo kan uw business blijven groeien. Kies er daarom voor om bij de groei eens rond de tafel te gaan zitten met een partij die hierbij kan helpen. Natuurlijk zijn deze kosten ook weer te verrekenen met uw winsten als het om zakelijke boekhouding gaat. De vraag wat kost een boekhouder kan dus een beetje worden genuanceerd. Wat levert het op is een betere vraag.

Heb je veel facturen te versturen dan kan er behoorlijk wat werk in gaan zitten. Naast het invoeren van de zakelijke kosten, bent u nog meer tijd kwijt als u ook zelf de facturen stuurt. Vooral de debiteuren die niet tijdig betalen nemen veel tijd in beslag, deze moeten bijvoorbeeld worden gebeld of gemaild. Ondernemers geven vaak aan met deze taken veel tijd kwijt te zijn. Win elke week tijd terug door een boekhouder verantwoordelijk voor deze taken te maken.