Uitslag op de huid

stressHet was alweer een hele tijd geleden dat ik voor het laatst bij de dokter geweest was. Ik eet gezond, sport veel en probeer voldoende ontspanning te houden. Nu was het de laatste paar maanden erg druk op het werk geweest met veel overuren en weinig ontspanning. Ik merkte dat ik vooral in de avonden nog steeds erg veel stress had na het werk. Zo kwam ik een beetje in een cirkel terecht. Ik kwam dan ook weer gestrest op het werk aan en dat ging een tijdje zo door. Ik het vervolg ga ik er echt beter op letten dat dit niet nog een keer gebeurd.

 

Vreemde uitslag op de huid

Anyway, na een maand of zo hard werken en maar zo gestrest blijven kreeg ik een wat vreemde uitslag op mijn huid. Het was rond mijn buik en borstkast. Ik heb het een tijdje aangekeken omdat ik dacht dat het wel weer zou verdwenen. Toen toch maar een afspraak bij de huisarts gemaakt om er eens naar te laten kijken. Ze wist het direct, het bleek een candida schimmelinfectie te zijn. Nu blijkt dat langdurige stress daar ook voor kan zorgen. Er zijn diverse middelen die kunnen helpen, zo kan terbinafine gebruikt worden naar ik begreep.

Het is een of ander gist dat iedereen bij zich draagt, maar bij sommige mensen wordt omgezet in een schimmelinfectie. Bij mij was dat dus het geval rond de buik en de borstkast. Ik was best wel een beetje geschrokken. Ik snap best dat stress niet gezond is, maar dat dit het resultaat ervan zou kunnen zijn had ik niet verwacht. Het bleek overigens dat het ook met andere zaken samen kon hangen, dus helemaal duidelijk hoe het is gekomen is het niet geworden. Ik heb nu een kuur gekregen die ik moest ophalen bij de apotheek.