Waarom roken mensen eigenlijk?

Voor iemand die niet rookt, is het heel lastig om te begrijpen waarom iemand ooit zou roken. Het is immers bewezen slecht voor de gezondheid, kost veel geld en lijkt verder weinig voordelen te hebben. De vraag waarom roken mensen eigenlijk, is dan ook helemaal geen vreemde. Rokers zouden vaak ook wel willen stoppen met het roken van sigaretten, maar het is een nare verslaving.

Roken is een genotsmiddel

waarom roken mensen eigenlijkOok is het voor de rokers zelf toch wel echt een genotsmiddel. De eerste sigaret van de dag kan echt heel erg genieten zijn. Toch was de allereerste sigaret voor iemand vaak niet direct lekker. Het duurt vaak even voordat men het lekker begint te vinden en dan is het meestal al te laat. Dan is diegene mogelijk al verslaafd. Alhoewel er ook rokers zijn die heel sporadisch roken, is het toch het overgrote deel verslaafd aan de sigaretten. De nicotine in de sigaretten maakt het lichamelijk verslavend, maar ook de mentale aspecten spelen zeker een rol. Als je gestopt bent en iemand ziet roken, dan kan die trek opeens weer naar boven komen. Echt wel heel hardnekkig dus. Sommige mensen hebben ook hulp van een middels zoals champix, wij vonden daar meer over op: http://stoeh.nl/kopen/champix/

Dus waarom roken mensen eigenlijk?

Roken begint meestal om het eens te proberen, om stoer te doen of ‘erbij’ te horen. Vervolgens begint de roker het lekker te vinden en is het een moment van ontspanning. Ook kan het zijn dat zijn lichaam afhankelijk (verslaafd) is geworden aan nicotine en het roken zelf. Vanaf dat moment gaat het vaak van kwaad tot erger en voor je et weet, rookt met een pakje sigaretten per dag. Dat kost veel geld, is slecht voor de gezondheid en heeft eigenlijk geen voordelen. Toch blijven mensen ermee doorgaan omdat ze verslaaf zijn. Gelukkig zijn er ook veel mensen die het roken eindelijk van zich af weten te schudden en helemaal weten te stoppen. Nooit beginnen is natuurlijk de beste optie.